Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Kaarten zittingen 2019

Buurtgatse Zittingsavonden 2018 dynamisch en sfeervol


De sfeer zat er goed in dit jaar bij de Buurtgatse Zittingsavonden. Er zijn veel veranderingen aangebracht. Zo zijn het Prinsenpaar en de Raad van Elf van het podium verdwenen en zitten nu dichter bij het publiek in de zaal. Daarnaast is er in goed overleg afscheid genomen van Krankjorum. Hiervoor in de plaats zijn er twee dweilorkesten gekomen die ook geen vaste plek op het podium meer innemen. Die nieuwe bands speelden opzwepende muziek. Een goede keus gezien het enthousiasme vanuit de zaal.


De inrichting van de zaal was een succes. Met de combinatie van theateropstelling en lange tafels werd in een brede behoefte voorzien. De lange tafels waren trapsgewijs neergezet, zodat ook de mensen achterin prima zicht hadden op het podium. Bovendien is de vernieuwde, professionele aanpak van het geluid met veel enthousiasme ontvangen.


Het programma was dynamisch door de combinatie van oude bekenden en nieuwe gezichten. De lokale dansers van Let’s Dance lieten het publiek een wervelende show zien: op indringende muziek werd een virtuoos dansspektakel opgevoerd. Het duo ‘Kop en Schotel 2.0’ was deze keer erg verdrietig over het vertrek van burgemeester Anja Thijs. En tonkletser Jack Vosters was een echte pechvogel. Met zijn spitsvondige teksten en rake woordgrappen wist hij de zaal plat te krijgen.


Maar dé verrassing en topact van de avond was toch wel die van Boet en Toon. Onder het mom van ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ werd aan deze twee 13-jarige jongens een podium geboden. Als de twee zusjes Madelief en Tooske Megabrein wisten zij de zaal compleet uit hun dak te krijgen. Wat een talent, wat een humor en wat een geweldige act! Hopelijk zullen we in de toekomst nog veel meer van hen te horen en te zien krijgen…