Skip to main content

Oud prinsen

zij die ons voorgingen in het Buurtgat

Niet voor iedereen weggelegd…

En dan is het dinsdagavond… Het zit er op voor het prinsenpaar! Na vier dagen voorop in het feestgedruis te hebben mogen gaan, komt er een einde aan hun regeerperiode. Na maanden van (geheime) voorbereidingen, diverse festiviteiten in aanloop naar carnaval en dan uiteindelijk die geweldige week, houdt het nu écht op.

Op dinsdagavond worden de veren uit de steek gehaald, de capes worden afgedaan en de scepter moet worden ingeleverd. De raad van 11 neemt afscheid van het prinsenpaar en er kan niet meer worden teruggevallen op de Vorst en Adjudant. Hoe moeten ze verder?

Gelukkig is er dan nog ons clubje! Want de Oud Dorpsprinsen en -prinsessen van de voorgaande jaren zijn er om het net afgetreden prinsenpaar op te vangen. Wij verwelkomen ze in onze groep en nemen ze op in ons midden. Want wie kunnen dat beter dan deze mensen die dit gevoel van weemoed maar al te goed herkennen? Juist!

Met de oud-Dorpsprinsen en -prinsessen komen we een paar keer per jaar samen. We halen  herinneringen op aan ‘hoe het in ons jaar was’, maar feesten ook mee tijdens de bekendmakingen, de recepties en carnaval zelf. De drie recenste prinsenparen van onze groep, organiseren ieder jaar het ontbijt op zondagochtend en op maandagmiddag de brunch. De carnavaleske koninklijkheden van de afgelopen jaren verzorgen met liefde en plezier de broodjes, koffie, thee en een neutje.

En als na de brunch alles weer is opgeruimd, drinken we nog een borreltje Jägermeister met zijn allen en gaan we het ‘symbolische’ vangnet van de zolder halen. Het is immers zo dinsdagavond en dan wordt er weer een beroep op ons gedaan.